Nya lägenheten

Tänkte jag skulle lägga in några bilder på vår nya lägenhet som vi flyttar till 15 oktober. Det är en superfräsch tvåa på 53 kvm i Björkekärr i Göteborg. 

Köket


Matplats


Skitsnyggt kök


Hallen och del av vardagsrummet


Vardagsrummet


Matsplats och balkongen


Balkongen med utsikt över grönområde


Toaletten


Duschen


Sovrummet


Plats för en tv


Husets framsida


Visst är det fint? Ska bli oerhört skönt att flytta och komma bort från Borås.



Smink favoriter

Det finns tre bas-grejer som jag inte klarar mig utan och som jag alltid bär med mig i väskan. Även om jag alltid har ganska mycket smink på mig, så är dessa tre ändå mina "måsten". Sånt jag har på mig då jag inte orkar sminka mig till 100 %, när jag bara ska till affären för att handla eller nåt sånt. Mascara, concealer och ögonbrynsskugga. Då ser man i alla fall lite normal ut. Här kommer mina älsklingar!




                             
Concealer är nästintill magisk när det gäller att snabbt dölja mörka ringar under ögonen och så otäcka kvisslor i ansiktet! Verkligen nåt att rekommendera! Finns på Make up Store för nästan inga pengar alls! Kolla in deras hemsida vet ja! Make up Store
Nästa inköp jag gör får bli deras ansiktsprimer som ska minska porernas synlighet och få sminket att sitta bättre. Fast det beror på om jag får in pengar idag eller inte. *Hoppas*

Shopping och mys i Göteborg

Jag och Daniel hade inget särskilt för oss igår och vi kände inte för att sitta hemma hela dagen, så vi åkte in till Da Big City och strosade omkring lite. Först var vi en sväng till Allum Köpcenter och sen till centrum. Daniel letade byxor och jag agerade smakråd. Självklart föll inget herrn i smaken, så han får åka nån annan dag utan mig. Jag börjar förstå varför pappa alltid satte sig nånstans på en stol medans jag och mamma gick omkring i affärer, haha! Förresten så började jag ju på min kurs i serbokroatiska igår. Ja, det kanske låter lite halvgalet med tanke på att jag inte har några som helst kopplingar till forna Jugoslavien, men för en massa år sedan hade jag ju en hel del kompisar som kom därifrån och dom lärde mig ju litegrann. Tänkte att jag skulle lära mig från början och ordentligt nu, dels för att jag älskar språk och dels för att det ger mig nåt att göra. Skönt det kändes att va bäst i klassen, hahahaha! De flesta satt där som levande frågetecken medans jag satt där och kunde småprata med läraren på serbiska ;) Det är inte ofta jag är bäst på nånting haha!

Här kommer i alla fall några kort från gårdagen.

En smarrig sallad på Paprika i Allum

Mums, sallad!


Mmmmmm


Dreggel....


Daniel, Da Pimp Daddy hehe


Fika på Chocolat i Gbg


Åh vad söta små maräng-cupcakes dom hade där!


Ahhhhhhhh


Åhhhhhhhhhhh


Ja tack!!!


Supermysigt fik med trevlig personal

Yes, det var allt just nu. Uppdaterar sen, nu blir det film, kaffe och en cigg!

Ok så här är det mina älskade vänner

Jag vet att jag är dålig på att höra av mig. Det är inte många samtal eller sms ni får från mig, men det beror inte på att jag inte bryr mig eller tänker på er! Tvärtom, jag tänker väldigt ofta på mina vänner. Skulle gärna ha er hos mig dygnet runt (nja, nästan i varja fall ;)) men tyvärr orkar jag inte alla gånger med folk. Spåren från depressionen finns alltid där och det är sällan jag känner mig tillräckligt pigg och social att prata med nån. Jag sitter här hemma jämt och ständigt utan någon att prata med. Tillslut vänjer man sig vid ensamheten. Sen har ju min vikt mycket med saken att göra också. Jag känner mig som en enda stor heffaklump och är övertygad om att alla skäms för att bli sedda med mig. Vissa vänner har jag inte ens träffat på flera år eftersom jag vet att dom är så mycket smalare än mig och ser mig som "tjockis-kompisen" som man tycker synd om. Min självkänsla är alltså inte på topp just nu, det gör det väldigt svårt för mig att orka med omvärlden. Jag saknar verkligen att sitta flera timmar på ett fik och skvallra oskyldigt med en massa kompisar medans man dricker flera liter kaffe och avverkar typ 2 ciggpaket. Att bara ta sig in till stan och gå runt lite i affärer eller åka hem till nån kompis är något jag knappt gör längre. I mitt huvud är jag fetast och fulast i hela stan och ALLA stirrar, pekar och skrattar åt mig.
Jag trivs verkligen inte med mig själv, och jag antar att jag undrar varför andra då skulle trivas med mig. Så istället för att ta kontakt med mina kompisar så sitter jag ensam inne och glor på tv och knapprar på datorn. Nånstans tycker jag väl också att om folk hade brytt sig om mig så hade dom väl kunnat ta sig hit? Det är ju, men undantag från Mia och Emily, ingen som nånsin orkar komma hit. Alldeles för långt säger dom, men herregud, 10 min från stan! Är det så jobbigt? Hmm... Ni som känner mig vet ju visserligen om att jag har en viss fobi för att prata i telefon (knäppt, jag vet!) men skicka ett sms då, bara så att jag vet att ni tänker på mig och saknar mig. Eftersom det är sällan det sker, så undrar min paranoida hjärna genast om det egentligen finns någon som tycker om mig. På riktigt! Nu menar jag inte Daniel, jag vet att du älskar mig baby ;). Jag menar kompisar nu, inte pojkvän. Att min familj inte bryr sig har jag accepterat för längesen och bryr mig inte om heller, jag behöver inte dom i mitt liv. Med undantag för att jag verkligen saknar pappa så att det värker i hjärtat ibland. Men han har ju gjort klart och tydligt att han tar mammas sida och har mer eller mindre sagt att han aldrig ville ha en dotter och att jag alltid har varit mest till besvär. Så tyvärr har jag gjort valet att inte ha nån kontakt med dom. Det är ganska exakt ett år sedan jag såg eller pratade med dom. Den enda jag har regelbunden kontakt med är min kusin Dag och hans son Tim. Fastän åldersskillnaden är ganska stor, så har vi väldigt bra kontakt och dessutom väldigt roligt ihop. De svarta fåren, hehe... (menar inte Tim nu!) Sen har jag ju ingen mer släkt nu när mormor (RIP älskade mormor...) har gått bort. Det är alltså bara jag och Dag med son kvar. Sen ser jag ju Daniel som min familj förstås. En massa kärlek till till <3

Jag kan inte låta bli att undra hur det blir i jul... Förra julafton var jag och Daniel hos Teija och Nicklas vilket var annorlunda, men mysigt. Denna julen vet jag inte vart jag ska vara. Daniel vill ju vara hos sina föräldrar, vilket jag förstår, men jag kommer ju mildt sagt inte överens med mina svärföräldrar och är förmodligen inte välkommen dit, så min fasa är att jag ska behöva sitta själv på julafton. Det är bland det sorgligaste jag kan tänka mig, att vara ensam under julen. Men jag vill inte tvinga Daniel att vara ifrån sina föräldrar denna julen också, så jag vet faktiskt inte alls hur det blir. Inte kul att tänka på alls...

Suck, jävla grannar!

Nu har vår MYCKET irriterande och jävliga granne varit i farten igen! Inte nog med att han skriker VÄÄÄLDIGT fula ord efter en, skriver upp i sin kalender vem som går vart och när, hotar att döda Jackson, hänger bajspåsar på dörren och all annan skit! Nej, nu har han börjat ta kort också på oss! Gud vet vad han ska ha dom till! Det går ju en hel del rykten om gubb-fanskapet här i Bollebygd, och även om jag i regel inte brukar tro på skvaller, så är jag fullkomligt övertygad att han är skyldig till allt han är anklagad för!
Han är inget annat än en sur, patetisk och bitter gammal gubbe som avskyr sitt eget liv och försöker därför jävlas med alla andra för att han själv ska må bättre! Det är många som har flyttat från huset pga av honom och hans trakasserier, men jag vägrar låta honom hålla på så här! Han är polisanmäld flera gånger nu. Tror nu inte att jag inte har försökt prata med fanskapet! Det har jag försökt flera gånger, men man får bara elaka glåpord efter en! Så nu är polisen, hyresgästföreningen och bovärden inkopplad. Gubb-fan ska ut!!!

Power to the people!

Åh vad jag vill ha pengar

    
                           

Super snygga stövlar!

                                      

Bläääääääääää




Här sitter jag i min jävla soffa, framför den jävla tvn och med den jävla datorn dag ut och dag in! Inte ett endaste öre att gör något för. Kan inte ens ta mig inte till stan för att träffa nån kompis! Så här ser mina dagar ut, ALLA dagar!


                                       


Ahhh, avskyr Försäkringskassan!


Jag fattar inte hur dom tänker på det där inkompetenta stället! Är det inte meningen att man ska känna sig trygg och ha deras stöd? Man går faktiskt inte frivilligt på deras ersättning! Jag råkar vara sjuk, för sjuk för att arbeta, knappast nåt jag har valt själv. Vad tycker dom att man ska göra när alla pengar från dom kommer upp till 2 månader försent?? Jo, jag ringde och pratade med idioterna och svaret blev: "du får väl söka soc-bidrag så länge då...". Ska det gå till så?? (för övrig anser inte soc att man är kvalificerad för bidrag så länge man är inskriven på Försäkringskassan! Hur FAN tänker dom?) Nu har jag inte en tanke på att söka soc, det är ingen steg jag är beredd eller villig att ta, nån jävla stolhet har jag i alla fall! Missförstå mig inte, jag ser inte ner på nån som går på soc, det är bara inte nånting jag själv skulle hamna i.

Så vad gör jag tills vidare? Och framför allt när min ersättning har gått ut? Vad händer med oss som har varit borta från arbetslivet i många år och som inte längre beviljas sjukersättning? Det är verkligen inte så lätt att "ta vilket jobb som helst", för vad man än tycker och tänker om oss, så är vi väldigt sköra. Och i fel miljö kan ett återfall vara mycket möjligt! Ingen av oss vill hamna på botten igen, men vi får inget som helst stöd från någon. Visst, att ställa sig i kassa på Mc Donalds skulle säkert funka en vecka eller två, men sen skulle stressen ta knäcken på mig och jag skulle åter igen inte orka ta mig ur sängen. Man skulle inte låta nån som har brutit benet och precis har tagit av gipset köra ett sprinterlopp eller hur? Så varför skulle vi som råkar ha psykiska åkommor tvingas och kastas in i ett arbetsliv vi inte är det minsta förberedda på? Självklart ska man inte gå på ersättning för alltid, men man bör fan få den hjälp och stöd man behöver, så länge man behöver det! Tyck inte synd om oss, men ta oss på allvar!


Jackson älskar Oboy


Hehe gud så söt han är! Han får aldrig nog heller!





Mina små barn =)


Tänkte att jag bara måste lägga in en kort filmsnutt när Jackson och Zior slås om en leksaksråtta och Daniels sockor. Stackars Zior får inte leka med nåt ifred utan att Jackson springer fram och tar allt ifrån honom. Tur att Zior är såpass snäll som han är, annars skulle vovven nog fått ganska mycket tass-smällar ;) Tyvärr är det ingen ljud...






Att köpa-lista

                


                                  

Gratis makeup!

Tänkte bara tipsa lite snabbt om en super bra sida där man får presentkort på smink (nej, det är inget lurt med detta, det är faktiskt på riktigt!). Det kostar inget att vara med eller att få hem presentkorten! Så vad har ni att förlora? Gå in på denna länken nu och registrera er så får ni 50 poäng direkt! =)

<a href="http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=209575"><img src="http://www.gratismakeup.se/banner/banner1.png" alt="" /></a>

Till stan nu

Ska strax åka in till stan för en snabb fika med en god vän. Gud vad jag avskyr att åka buss! Jag blir alltid så jävla åksjuk! Det spelar ingen roll om jag tar åksjuketabletter, jag mår illa ändå. Och att åka med en massa främmande människor är något av en fobi hos mig, väldigt obehagligt. Men men, ingen idé att gnälla egentligen! Måste helt enkelt skaffa en egen bil snart!

Älsklingen messade precis att han var sjuk och förmodligen på väg hem från jobbet. Migrän och frossa, ingen kul alls! Så när jag kommer hem sen, så får jag ta och ta hand om honom =) Púss på dig så länge hjärtat <3

Ögonskuggor, hela 88 st nya!

Jag var först inne på Tradera och kollade runt lite efter billigt, men bra smink. Jag brukar ju alltid hålla mig till MUS, Shiseido och Kanebó när sminkar mig, H&M och sånt (ursäkta nu) skit är inget för mig. Kanske ok för en fjortis som inte har så mycket pengar, men faktum är att "mina" märken har en betydligt mycket bättre kvalitét och sitter oändligt mycket bättre! Makeupen sitter också längre och man behöver oftast inte bättra på den under dagen för att den ska fortsätta se fräsch ut! Man bör ju dock använda en primer både till ansiktet och på ögonlocken, då minskas synligheten på porerna och ögonskuggan får en starkare färg. Men när jag kollade runt så såg jag en palett med 88 olika nyanser på ögonskuggor från Coastal Scents. Den såg provvärd ut, så jag gick in på deras hemsida och beställde en. Och idag äntligen kom paketet fram! =) Så här ser det ut:







Vissa av färgerna är lika de andra, men det finns ju ändå en maaaaaaaassa roliga färger att exprimentera med!

Så det ska jag göra imorgon. Ska ta några kort också, bara jag kan klura ut vad bästa inställningen på kameran ska vara. det där med fotografi är inte riktigt min grej tror ja, haha. Ska ta och lära min Photoshop också, så kan jag ju retuschera bilderna så att ögon-makeupen kommer fram riktigt ordentligt och så mina mörka ringar under ögonen inte syns ;) Jag begriper inte hur Linda H gör, men jäklar vad hon är duktig på både makeup och Photoshop! Jag är en sådan typisk person som har en hel massa projekt på gång, men som oftast inte avslutar dom, utan lämnar det halv-färdigt. (och så undrar jag sen varför jag alltid är en sådan medel-måtta!) Problemet är oftast att jag inte gillar att göra saker på egen hand. Jag vill gärna ha en kompis med mig, annars finns risken att jag antingen blir uttråkad eller otålig. Men det brukar dock inte vara nån annan som delar mina intressen. Det är det aldrig. Det är verkligen något jag saknar. Men men...

Paket från posten =)

Gud vad roligt att jag äntligen fick hem mitt Hello Kitty skal till min iPhone! Som ni vet så har jag ju lyckats krascha displayen och repat baksidan, så nu tänkte jag vara smart och sätta på ett skydd på telefonen. Jätte sött rosa skal! Telefonen blir ju lite mera orginell också, inte bara "vanligt" svart. Finns att köpa på Gadget Girl för en blygsam peng. Kolla vad fint det är =)










Japp, så ser det ut! Nu ska jag vila middag, hehe... Hörs sen!

Min älskling

Tack min allra käraste älskling för att du ALLTID ställer upp på mig och tar min sida när det behövs! Det betyder jätte mycket för mig, det ska du veta. Jag älskar dig! Du och jag emot världen =)


ATT GÖRA IDAG!


Hår-dag idag =)

Både jag och Daniel får en liten hår- makeover idag. Jag får lite nya extentions med mahogny röda slingor och Daniel får ljusa slingor i sitt hår.
Det har ju tagit sin lilla tid, typ hela dagen. Så båda våra ryggar värker just nu på grund av obekväma sittställningar.
Medans vi väntar på att Daniels slingor ska bli klara så kollar vi på en av mina favoritfilmer, nämligen Batman Returns. Det är Tim Burton som har regisserat den och det är precis en sådan typ av film jag älskar!
Lite knepig med satirisk humor.
Jag kan knappt bärga mig tills hans nästa film kommer i mars.
Han har gjort en annorlunda tolkning av Alice i Underlandet, och självklart spelar Johnny Depp en av huvudrollerna!
Känner på mig att det kommer att bli en av årets bästa filmer! Det är bara att vänta några månader! =)
Här kommer några tjusiga kort på vår hår-dag =) Hej svejs.


   
 Mahogny rött =)



En liten före-bild!


Snygg va?


Nu ska vi skölja ur!


Voila!


Natti på er!


Myskväll med familjen!

Eftersom Daniel är ledig imorgon, så passar vi på att ha en riktig myskväll med en massa godis och film.
Det blev ju inte så mycket sånt denna helgen annars, eftersom Daniel har jobbat hela tiden.
Så vi åkte till Coop och köpte en massa gott, sen vidare till Mc Donalds drive-in för två Big Mac & Co.
Jag har gått med på att se Braveheart ikväll, en film som jag avskydde första (och enda) gången jag såg den för ungefär 13 år sedan. Men ok, jag ska ge den en andra chans, det har ju trots allt gått några år och min filmsmak har ju ändrats en del. Så, film, mat och mys ikväll. Och en liten chihuahua som kelar i knäet och tigger smakbitar!

Förresten, ni har väl varit och röstat idag? Jag är ingen troende människa, men jag röstar ändå idag för att jag anser att en demokratisk rättighet är inget man ska ta för givet. Vad jag röstade på håller jag dock för mig själv.
Nu får ni ha en trevlig kväll! Hej!


Ben & Jerry glass, mums!


Mc Donalds


En maaaaassa godis!


Doritos


Chips


Titta vad mysigt =)


Hehe, Snyggve och Snyggvelina!


Träningsvärk!

Stackars alla mina muskler idag säger jag bara!
Det var ju ganska längesedan jag gjorde pole-övningar, och det märktes!
Fy fasen, jag hade glömt hur blåslagen man blir dom första gångerna innan man vänjer sig och hittar lite teknik! Jag lyckade också skrapa upp ett jäkla brännsår på handen, så nu har jag en vattenfylld blåsa som gör sjukt ont!
Tjejen som ledde kursen var hur grym som helst, svingade sig upp och gjorde jättemånga övningar utan det minsta problem!
Det såg ut som om hon gjorde allt i vatten eller nåt, för det var nästan så att hon verkade tyngdlös!
Ok, hon har ju gjort detta några år nu, men jag blev ändå jäkligt besviken på mig själv för att jag var så kass som jag var igår! Minsta rörelse verkade urjobbigt, trots att jag för ett par år sedan kunde i alla fall några övningar relativt felfritt och snyggt.
Nu orkar jag inte ens hålla mig uppe på stången utan låren och armarna darrade av smärta och ansträngning.
Men jag har gett mig fan på att jag ska klara av det, så det är bara att öva öva öva!
Ni killar som tränar styrketräning och sånt, borde verkligen prova på poledancing, för jag lovar att hälften av er inte skulle klara av det! Det är en jäkla styrka, för att inte tala om smidighet som gäller! J
ag skulle egentligen lagt upp några bilder på allt igår, men min nya kamera har inte så mycket minne hehe, så jag ska idag inhandla ett större minneskort, så nästa vecka får ni se en massa bilder, och kanske även en film om jag får dom övriga tjejernas tillåtelse till att lägga upp dom här. Nu ska jag sminka till mig ochsen får vi se vad som händer. Kolla in det här klippet och skratta lite!

Poledancing ikväll

Ja, ni läste rätt, ikväll blir det poledancing-kurs minsann hehe! Man lär sig olika tekniker att klättra på en strippstång fast med kläderna på såklart. Jäklar vad smidig och vig man blir efter ett tag! Jag har inte tänkt att börja strippa, utan det är enbart för skojs skull. Kul att göra nåt annorlunda! Kursen är i Gbg och den kan ni hitta här: Pole Fitness

Jag tänkte att jag skulle ta en massa kort sen och lägga upp, så får ni se hur det går till! Men först ska jag in till Life i Gbg centrum och köpa deras guldkort. Träning, bad, massage och solning i ett! Det är inte dumt det! Hehe... Ska hoppa in i duschen nu, sen traska iväg till tåget. Vi hörs senare!

Make up store tävling!

Hej alla!

Vill ni också ha chansen att vinna ett super snyggt fabergé-ägg fyllt med läppglans från Make up store?
Skynda att gå in på denna sidan

http://micromiss.se/2009/september/nu-ar-det-dags-for-tavling-igen-10-faberge-a.html  

så har ni chansen fram till kl 19.00 ikväll! Lycka till!







Hej kära vänner!

Idag är jag på lite bättre humör. Jag har nämligen näääääästan beslutat mig för att sluta höra av mig till en viss person som ändå inte bryr sig. Det får helt enkelt ta sin tid, men förhoppningsvis slutar det göra ont nån gång.
Den personen kommer alltid finnas i mitt hjärta.

Just nu håller jag på att laga mat. Det blir min egen version av spagetti carbonara, med fläsk istället för bacon. Mums! Hehe... Sen när jag bor i Gbg så ska det bli ändring. Viktväktarna och Life var enda dag! Det hade varit kul att få med mig nån som vill träna med mig, när Daniel inte kan, så hör av er om ni har lust!


Hjälp...

Jag känner mig så tom... Så meningslös och onödig. Jag känner saknad. Efter...

Jag bara sitter dagarna i ända utan nåt att göra... Utan nån att prata med eller umgås med. Fast vad skulle jag säga till nån? Gnälla om hur jag mår, hur mycket jag saknar vissa personer? Jag har tjatat slut på allas tålamod. Så nu står jag ensam. Ja, jag vet, jag har Daniel. Men det finns vissa saker jag varken kan eller vill prata med honom om. Saker som bara är mina. Privata tankar och känslor som ingen förstår. Jag saknar terapin. Att bara kunna ösa ur sig vad man gå och bär på utan att någon dömer en. Jag känner mig så ensam.

Jag önskar...

Bernys doukumentär

Jag har läst Berny Pålssons bok "Vingklippt Ängel" för några år sedan och även om jag aldrig har varit lika illa däran som hon har varit, så känner jag igen mig så otroligt mycket. Inte vad det gäller röster och annan paranioa, men i själva depressionen och den förtvivlan hon beskriver. Jag har ju inte nån bipolär diagnos, utan jag har borderline istället. Det skulle ta alldeles för lång tid att förklara alla olika begrepp när det gäller psykisk ohälsa, så jag ger er istället en länk som ni kan kolla på om ni är intresserade.

Gränsland - Att leva med borderline

Första gången jag själv läste om just borderline så fick jag en chock! Att nån kunde ge vad jag gick igenom ett namn, det var otroligt. Jag trodde att jag var helt ensam om att må som jag gjorde, att ingen nånsin skulle kunna förstå eller hjälpa mig. Men tack vare min egen envishet att få reda vad som hände inom mig, så fick jag äntligen ett hum om hur det låg till. Men hade jag inte själv gått upp till psykakuten och KRÄVT hjälp, så hade det nog än idag inte varit nån som hade hjälpt mig. Egentligen borde jag ha fått hjälp och stöd redan när jag var liten, men eftersom synen på psykisk ohälsa var och är som den är, så sopade man hellre allt under mattan och låtsades som att allt var bra.

Jag uppfyllde praktiskt taget varenda punk av bordeline-kriterierna när jag först mötte psykvården. Allt utom drog- och alkoholmissbruk. Eftersom min uppväxt var som den var, så har jag aldrig trott på att sprit eller knark kan lindra nånting, snarare göra saker värre. Mitt missbruk blev mat istället. Jag kunde sitta flera timmar och bara äta och äta och äta. Helst framför tvn till någon film som gjorde det lättare att fly verkligheten. Jag har alltid avskytt att umgås med mamma, men jag följde alltid mer än frivilligt med när hon skulle veckohandla. Då kunde jag stoppa ner en massa godis och mat som jag ville ha. Och för en liten liten stund kände jag mig alltid lättad och glad. För jag visste ju att jag fick stoppa i mig allt så fort jag kommer hem! Och ju mer jag åt, desto fetare blev jag. Självklart. Mitt självförtroende sjönk i botten. Jag blev kraftigt mobbad på högstadiet. Mest pga vikten. Men också för att jag alltid gav igen, jag satt aldrig tyst, vilket gjorde det ännu roligare att reta mig.

Jag kan inte ens komma ihåg alla olika psykologer, kuratorer och andra fullständigt inkompetenta idioter man har prackat på mig genom åren. Folk som ska vara utbildade och sägs kunna förstå hur det känns att må så in i helvete dåligt att man inte vill leva. Men istället får man höra gång på gång att man borde "rycka upp sig", "tänk på dom fattiga barnen i Afrika", "det går över"... osv osv osv. Tomma puckade floskler om hur dom så kallade proffsen anser att det borde vara. Om ett ben är brutet, så kan man se det, ta på det, linda och göra allting bättre med konkreta hjälpmedel. Men har man en bruten själ, så tas man inte på allvar. Kan man inte se något, så tror man inte på det.

Alltså blir man sedd som en tjurig konstig person som ingen förstår av sina kompisar, och som en bortskämd uppmärksamhets sökande skitunge av psykvården. Och när man blir äldre så blir man sedd som en vuxen människa som borde ta tag i sitt liv och åter igen "rycka upp sig". Men det är inte så lätt, inte ens i närheten av det! Den smärta man känner i psyket och själen liknar ingen annan. Paniken och ångesten som sliter sönder hela en själv, den går inte att beskriva. Det är det absolut värsta som finns. Ångesten... Den skrämmer mig mer än NÅGOT annat.

Efter flera år av hopplöshet och förtvivlan så var det äntligen en psykolog som tog mig på allvar. Jag är skyldig henne mitt liv. Hon hjälpte mig till insikten att jag var värd att leva. Att jag kunde göra något bra utav min framtid. Jag är skyldig henne otroligt mycket. Jag hoppas att hon vet om vilken skillnad hon har gjort i mångas liv.
Hon gav mig styrkan att marschera upp på Psyk AVC och kräva hjälp. Jag gick inte därifrån förrän någon gav mig det jag behövde. Hjälp. Efter flera timmar kom ytterligare en av mina räddande änglar och hjälpte mig att få den vård jag behövde. Vi tillbringade många timmar med olika utvärderingar och psykiska undersökningar som skulle hjälpa mig att få en diagnos. Jag började läsa en massa böcker inom psykologi och det var då jag läste om borderline. Jag tog upp tanken med min nya psykolog och hon höll med. Det visade även sig på min diagnos som kom, flera år försent egentligen. Men nu fick jag äntligen hjälp. Jag fick börja i DBT (dialektiv beteende terapi) i både gruppterapi och i enskild terapi. Detta blev min absoluta räddning. I början trodde jag inte på att nånting överhuvudtaget kunde få mig att må bättre, men sakta (väldigt sakta) men säkert började jag läka.

Nu efter två års DBT är jag friskförklarad. Eller, rättare sagt, jag har en Z-diagnos. Det innebär att jag för tillfället är stabil och just nu inte längre uppfyller kriterierna för bordeline, men att jag närsomhelst i framtiden kan få återfall. Visst är det fruktansvärt skrämmande, men nu har jag i alla fall en chans att klara av en ny period. I DBTn får man lära sig att hantera ångest och depression på ett helt annat sätt, man kan krasst säga att man lär om hjärnan om hur saker och ting funkar. Lägger en länk till kognitiv terapi om ni vill veta mer.

KBT
DBT

Till mina medsystrar och bröder som jag har lärt känna genom åren och till alla er som fortfarande är fast i helvete, vill jag bara säga: Ge inte upp! Det FINNS vettiga människor även inom psykiatrin, även om dom är få. Ta inte år er av alla idioter som inte fattar nånting, dom kommer ändå aldrig förstå. Var envisa, även om det inte är lätt. Jag klarade det, då kan jag fan garantera att de flesta kan!

Hör gärna av er, jag finns här och lyssnar. På riktigt!

Ledsen...

Idag är jag ledsen. Jätte nere och orolig i hela kroppen... Ingenting känns kul och jag känner mig fruktansvärt ensam. Har ju ingen att prata med... Eller, jo jag vet att några av er erbjuder sig, men det känns som att det bara är en sak som man säger... Ingen har egentligen tid att lyssna på hur jag mår. Så som vanligt får jag klara mig själv... Saknar mina stesolid... Fast det har gått 1 år och 2 månader sedan jag senast tog nån, så saknar jag dom. Den totala känslan av lättnad i hela kroppen, till och med själen slappnar av en stund. Visserligen är det mitt eget fel att jag nu är ledsen, men det är väl knappast nån tröst. If I could turn back time...


*Privat*

http://www.jamieofsweden.blogg.se/privat

*Privat*

http://www.jamieofsweden.blogg.se/privat


Haha, vad är det för fel på "Kissies"?? :P

Snubblade in på "Kissies" blogg av ren tillfällighet och tänkte att, ok, jag läser lite och ser vad det är för nån tjej! Kanske är hon annorlunda än alla andra sönderblonderade fjortisar som försöker bli c-kändisar genom att blogga, bara för att Blondinbella lyckades? (Tycker för övrigt bra om Blondinbella, även om jag inte tycker att hennes blogg är något speciellt) Men nej nej, tvärtom! Tjejen lider verkligen av narcisism gånger ungefär 70.000! Hon verkar tro att hon är snyggast, smartast och helt enkelt den tjej ALLA vill vara eller ha. Men fy fasen, så blåst hon verkar vara! Det måste vara ett skämt!? Ok, hon har råd att köpa en massa kläder och prylar, men flickstackaren har ju ingen klass! Jag tycker inte det är nåt fel med att vilja bli blond eller sola solarium, men när man börjar se ut som ett stackars foto-negativ, så kanske man har gått för långt? Sedan kan alla som har det minsta hum om fotoredigering se att de flesta av hennes bilder är kraftigt omgjorda. Knappast nåt ideal att sträva efter eller? Varför redigera bilder om hon nu tycker hon är så snygg? Då skulle det väl inte behövas? Sedan är hon även rent elak mot vissa personer i sina inlägg. Personliga påhopp av den sorten är otroligt löjligt!

Men tyvärr är det så att hon har fått som hon vill, UPPMÄRKSAMHET! Att man väljer att läsa och reagera är ju precis vad hon vill, så i hennes lilla värld så äger hon ju! Men i den riktiga världen är hon inget annat än en liten patetisk wannabe vars högsta önskan är att bli sedd. Jag hoppas verkligen inte att unga tjejer ser henne och vill vara som henne, det vore tragiskt om världen var full med sådana elaka utseendefixerade tonåringar, som istället för hjärna, använder sig av vad som tror är ett attraktivt utseende.

Nu kanske många tror att jag är avundsjuk, svartsjuk eller nåt annat, men verkligen inte. Jag må ha delar av mitt liv som jag önskar vore annorlunda, men inte på det sjuka sättet. Jag har inget som helst behov av att uppföra mig som en bimbo bara för att jag hoppas på att få gå på kändisfester eller bli fotad i Se&Hör! Jag skriver för att jag dels vill ha ett utlopp för mina känslor och dels för att jag hoppas att andra kan ta stöd och ge råd till dom i liknande situationer. Blogga om väsentliga saker istället, och snälla lilla du, VÄX UPP!


Och just det ja! Lär dig stava när du ändå är i farten ;)

Kolla in hennes blogg och döm själva! http://www.kissies.se

Favoritfilmer!

Ni som känner mig vet ju att jag är totalt film-tokig! Jag kan se samma film om och om igen utan att tröttna. Pappa skakade alltid på huvudet när jag var liten och nästintill slet ut vår stackars video (nej, det fanns inte dvd på den tiden). Men det var ju min trygghet, att krypa in i filmens värld och glömma allt vad ångest var och slippa vara ledsen en stund. Många av de filmer jag såg på när jag var liten har jag numera på dvd skiva och ser fortfarande på. Nyligen hittade jag "Skrotnisse och hans vänner", hehe! Vilka minnen! Inte fullt så bra som det var när jag var liten och såg på det, men det värmde ändå att se det. Astrid Lindgren är filmer jag aldrig kommer att tröttna på! Jag tror inte man kan bli för gammal för att se dom filmerna, åtminstonde hoppas jag inte att nån tycker det. Det var barnprogram det! Inte som dagens animerade skit som ungarna kollar på! Här kommer i alla fall en lista på mina absoluta favorit filmer!

Sweeney Todd
Trollkarlen från Oz
Tillbaka till Oz
Gudfadern-trilogin
Studio 54
Corpse bride
Edward Scissorhands
Borta med vinden
Sound of music
Beck-filmerna
Wallander-filmerna
Beetlejuice
Batman-filmerna (dom som Tim Burton har regisserat)
From dusk till dawn
Naturalbourne killers
Familjen Addams-filmerna (ja, dom stavar sitt namn så!)
Mermaids
Häxorna från Eastwick
Ömhetsbevis (förmodligen den enda snyftaren jag gillar, avskyr slisk annars)
Forrest Gump
Boys don´t cry
Sleepy Hollow
From Hell
Kill Bill-filmerna
När Harry mötte Sally
Big daddy (också en film jag egentligen inte borde gilla, men han är förbannat rolig i den!)
Ondskan

Ja ni ser, det är ju en del filmer! Ack så bra dom är! Hehe... Nån som har något förslag? Inga komedier eller romantisk skit bara!



Tråkigt!!

Om jag inte har sagt det förut idag, så har jag TRÅKIGT!!!! Snälla, hitta på något åt mig att göra! Eller kom hit och underhåll mig!!!

Suck!!!

Varför måste vissa vara så oseriösa? En vanlig enkel fråga och man får en tre-årings svar... Frustrerande! Suck!

Ja ja, nu glömmer vi det. Istället tänkte jag gå in och duscha. Jag sover ju alltid middag några timmar varje dag och jag känner mig alldeles varm och klibbig efter att ha haft täckte, filt och 2 djur på mig! =) Hehe, mina små älsklingar, gud så mycket jag älskar dom! När dom inte håller på att ta livet av varandra vill säga!

Sedan tänkte jag prova en ny ögon makeup =) Jag har blivit helt kär i blåa skuggor, även om jag har blåa ögon själv. Men det bryr jag mig inte om, man ska ha den färg man vill ha! Tänkte dock testa grönt och guld idag! Måste in till stan nu nån dag också och köpa en ny foundation, min nuvarande är inte riktigt rätt färg. Det är så mycket nytt smink jag vill ha, men jag antar att jag får ta lite i taget för att inte ruinera mig. (Är ju iofs. pank nu, men jag tänkte mer när jag väl får pengar :P) Här är i alla fall den foundation jag tänkte köpa. Den är från Make Up Store och heter Milk. Kostar 245:- och den är heltäckande som jag gillar!


Ska ta och investera i en foundationpensel också, för jag tycker att en make up svamp suger åt sig allldeles för mycket! Oj o, mycket man vill ha nu! Nån som vill göra en hårförlängning? Skulle verkligen behöva pengarna! Hehe... Nu ska jag hoppa in i duschen! Hej på er!


Everyday Minerals smink

Hej! Fick hem prover från Everyday Minerals som jag beställde för ett tag sedan. Man får 5 st gratisprover och man behöver endast betala porto (ligger på runt 50:-). Man får välja 3 foundations, 1 concealer och 1 rouge. Proverna kommer hem i små 5 grams burkar och ser ut så här!



Jag måste säga att jag inte är ett fan av mineralsmink. Det trillar mest av ansiktet efter ett tag, och resultatet är inte speciellt täckande. Men jag har hört en massa andra som säger att det är det bästa dom har provat, så jag tycker absolut att ni ska gå in på hemsidan och beställa prover ni också! Jag väntar fortfarande på mitt provpaket med ögonskuggor, så det kommer jag berätta om sen när jag har provat dom!


Bränna film och tänka över saker och ting

Idag blir ännu en slö dag utan nåt att göra. Inte lätt när man inte ens har pengar till busskort! SÅ om inte nån orkar komma ut hit och hälsa på mig så får jag sitta här med mina djur och sucka. Fånstirrar fortfarande på telefonen i hopp om att den ska pipa till. Undrar just hur mycket onödig energi som går åt till att hoppas! Men på gott och på ont så är jag fruktansvärt envis. Ibland tjänar jag på det, ibland mår jag bara dåligt. Men om jag har bestämt mig för nånting så jävlar, ska det bli så också! Jag är beredd att vänta hur länge som helst, bara så att du vet det! Och du känner mig, kanske bättre än någon annan. Yes, så är det bara!

Just nu håller jag på att laga gulaschsoppa. Eller laga och laga, jag värmer upp soppa i en kastrull. Jag är totalt hopplös på allt vad matlagning heter, så tack gode gud för färdigmat och konserver! Ibland får jag för mig att jag ska laga lasagne, och 8 av 10 gånger blir det faktiskt helt ätbar, hehe. Undrar hur fasen det ska bli när jag börjar i Viktväktarna?? All den mat som måste lagas och vägas! Otroligt jobbigt, men nu har jag gett mig fasiken på att jag ska bli smal tills nästa år, så viktväktarna är mitt sista hopp (förutom fettsugning, men det har jag inte råd med!) att få den kropp jag alltid velat ha! Så slipper folk peka och skratta åt mig på stan! No more Mrs. fat girl!

Kladdkaka =)

Gud vad jag har haft tråkigt idag! Inte ett enda dugg har det blivit gjort, fastän vi båda två har varit hemma. Vi har bara gått omkring helt rastlösa och griniga och väntat på att dagen ska ta slut! Jag avskyr söndagar... Inget är öppet, inte på tv, plus att alla man känner oftast är bakis och inte orkar umgås! Jag har ju den turen att aldrig bli bakis. Men det beror nog mest på att jag faktiskt följer den gamla myten med vartannat glas vatten, vartannat glas alkohol och att jag ALDRIG blandar! Självklart blir det någon shot ute sen och så, men jag blandar aldrig vin, sprit och öl. Det är antingen eller. Det har har lärt mig den svåra vägen kan jag tillägga! Hehe..

Just nu har jag en kladdkaka i ugnen som väntar på att snart bli uppäten. Medans den blir klar så kolla på vi "Ensam mamma söker" på tv 3. Både jag och Daniel tycker det är hur kul som helst att följa dessa tre mammor på deras jakt efter kärleken =) Det var en tönt som läste upp en dikt, och en annan som sjöng "Margareta" för henne. Dom killarna hade åkt ut med ändan först, det kan jag lova! Avskyr sånt där sliskigt och käckt, nästan tillgjort. Dikt?? Usch, verkligen inte min grej... Men så har jag ju aldrig varit speciellt romantisk heller. Självklart blir jag jätteglad om jag får blommor eller nån liten present, men det får inte vara cheezy. Pamela Anderson blev uppraggad av Tommy Lee genom att han satte sig jämte henne och slickade henne på kinden haha, det är helt rätt! =)

Nu ska jag ta ut kakan ur ugnen och vispa grädde! Vi hörs imorgon.

Lilla Jackson =)

Tänkte jag skulle lägga in några kort på världens sötaste lilla chihuahua. Han är drygt 5 månader nu och väger hela 1 kg hehe. Han är så full av bus och liv, älskar att sitta i knäet, äter lika mycket som sin mamma (jag :P) och har som hobby att reta upp vår perserkatt Zior.



Det kommer komma många fler bilder på älsklingen, men det får räcka för idag. Kram på er

Ok, så här är dealen med denna blogg!

Jag har ju haft en egen domän innan, men jag har beslutat mig för att börja blogga här istället. Dels för att det är billigare, hehe, och dels för att jag vill att många fler ska läsa vad jag skriver. Jag vill ha så många kommentarer som möjlig, så länge dom är konstruktiva! Så denna sidan ser just nu lite konstig ut, jag har ju kopierat allt från min gamla blogg och lagt in här istället. Jag håller på att redigera alla inlägg för att få det så snyggt som möjligt, så det gäller för er att ha lite tålamod! Självklart kommer fler bilder att läggas in!

Dbt, städa och sol!

torsdag 3 september

Hoho!

Idag skiner solen ta mig fasen, haha! Fast det är inte så där klibbigt varmt ute, vilket är otroligt skönt! Fint väder utan att man kokar sönder är det bästa! Ska strax ta och gå ut med Jackson så han får springa av sig lite.

Jag är fullständigt pank. Totalt nollställd! Det finns inte ens toapapper hemma! Djuren har mat, men inte vi. Det finns några Varma Koppen i skafferiet, men mer än så är det inte. Och pengarna kommer inte på två veckor! Känns ju så där kul faktiskt... Men så länge jag har cigg och djuren är mätta, så får det gå! Skulle egentligen ha åkt in till Solhem idag och pratat med Kristina, men fick skippa det. Vi hade en liten mini-session på telefon istället. Hon ska ordna en plats på ABC åt mig i nån sorts arbetsträningsgrupp för oss som har varit arbetslös en längre tid. Det ska bli skönt att ha något att göra några gånger i veckan medans jag letar praktik el. arbete på 25 %.

Måste ta och städa också, fy fasen vad det ser ut här hemma! Jag fattar inte vad vi gör egentligen, för ena stunden kan det vara kliniskt rent, i nästa ser det ut som ett bombnedslag! Jag kör minst en diskmaskin om dagen, och minst en tvätt. Vart kommer allt ifrån?? Mystiskt det där... Ok, nu ska jag gå ut med plutten. Tjo.

Så äckligt varmt!

tisdag 1 september

Nu räcker det ta mig fan med detta omväxlande vädret! Jag avskyr värme om det inte finns nån sjö eller nåt hav att svalka sig i! Som det är nu så är det tropisk hetta utan vatten! Jag mår verkligen inte bra när det är så här varmt! Ge mig höst nu! Tjocka stickade tröjor och mina älskade UGG-boots.

Just nu sitter jag och kollar på Cops i väntan på The Simpsons. Älskar den serien! Skulle nog kunna kolla på alla avsnitt på raken om jag fick! Skön och satirisk humor, precis vad man behöver när man är lite lagom grinig. Sen borde det egentligen inhandlas matvaror, men orka bära dom jävla tunga kassarna! Hehe, fasen vad jag gnäller då! Måste försöka hitta på något som får upp mitt humör nu!


Börjar känna av ensamheten nu

torsdag 13 augusti

Ju fetare jag blir, desto ensammare känner jag mig. Det är precis som om allt mitt självförtroende blir allt lägre ju fler kilon jag lägger på mig. Kanske borde det inte vara så, kanske borde man vara stolt över sin kropp och allt sånt där skitsnack, men nu är jag inte det. Jag vill bli smal! Med vilken metod som helst! Men framför allt behöver jag hjälp! Helvete vad jag hatar att jag inte kan sluta äta! Suck...

Men det är naturligtvis inte bara vikten som stör mig. Depressionen verkar komma smygande igen och jag har ingen att prata med. Ingen som varken vill eller orkar lyssna. Som vanligt känns det som om alla andra är allt för upptagna med sina egna liv för att orka ägna några minuter åt mig. För alla andra tycks livet spinna på, nya utmaningar och äventyr varje dag. Men för mig står allt still. (utom vikten som går stadigt uppåt!)

Om jag bara hade en massa pengar... Den som säger att pengar inte gör en lycklig är ta mig fan helt dum i huvudet! Tänk att när man vill kunna resa nånstans, shoppa, äta på lyxiga restauranger, åka till dyra spa... Och om man nu har viktproblem, anställ då en personlig kock och en personlig tränare! Dom där puckade kändisarna som gnäller på sin vikt vill jag ge en smäll på käften. Hur svårt kan det egentligen vara när man kan köpa sig allt jävla stöd man vill? Bara en massa tjafs för att få publicitet! Utbränd? Ok, så anlita världens bästa psykolog, ta med dig denna till en kritvit solig sandstrand i Maldiverna och vila upp med en iskall paraplydrink i din hand! Vi vanliga människor måste sitta i ett iskallt regnigt jävla land som för varje dag blir allt tråkigare och tråkigare! Fy fan...


Hmm dbt...

torsdag 27 augusti

Vi har fått lära oss i DBTn att man måste acceptera saker man inte kan ändra på. Att man inte kan ändra på nån annan, bara sig själv. Men om hjärtat VÄGRAR ge upp då? Om saknaden efter någon är för stor? Jag kan helt enkelt inte få in i huvudet att en relation har gått förlorad. Det får helt enkelt inte vara så! Saknaden blir alldeles för stor för att min hjärna ska kunna processa den. Sen att jag är så in i helvete envis hjälper kanske inte heller. Jag kan inte få in i skallen att jag inte kan bli förlåten för nåt jag har gjort, att det aldrig kommer att glömmas. Alltså sitter jag ibland och fån-stirrar på telefonen i hopp om att det ska komma ett meddelande. Nåt som säger att jag är saknad. Nått tecken på att jag är önskad nånstans. Undrar hur länge jag orkar hålla ut? Innan min hjärna stänger av helt? Mitt hjärta kommer aldrig att göra det varje fall, det är det enda jag vet med all säkerhet. Jag saknar dig, jag älskar dig.


Obeslutsamhet

Idag har jag låtit telefonen vara på ljudlös hela dagen. Jag har rätt mycket att tänka på.

På många sätt skulle det vara väldigt skönt att byta stad, börja om på nytt utan allt skitsnack. Kunna vara anonym, slippa vara någon man inte är eller förväntas vara...  Hitta nya stammisfik, nytt gym, nya bekantskaper. Bara byta miljö,komma bort!

Speciellt från personer man bara mår dåligt av att tänka på. Önskar jag kunde vrida tillbaka tiden, ändra på vissa saker och ha kvar personer i mitt liv. Saknad. Tomt.

I övrigt har jag storstädat, tvättat och tagit hand om de små söta djuren! Lill-plutten bara växer och växer. Fast tröjan jag beställde åt honom i storlek xxs var ändå alldeles för stort för honom! Hehe, så otroligt söt

 Det blir lite mer coola kläder sen i höst plus skor också, så lillen slipper bli kall om fötterna =) Måste införskaffa en väska också att bära honom i, en riktig som är gjord för små hundar. Dyra dock! Men det löser sig säkert. Nu ska jag sova. Natti


Att ge upp

lördag 22 augusti

Ibland har man gjort så gott man kunnat och det har inte hjälpt. Tålamod är en dygd heter det, men om inte hjärtat hänger med så är det ganska svårt att inte ge upp. Man kan inte tvinga någon till nånting, hur mycket man än vill. Så, ja, jag är frestad att ge upp. Det gör ju bara ont.


Tålamod

tisdag 18 augusti

Idag skiner visserligen solen, men jag har ändå ingen lust att gå ut. Jag borde självklart passa på att gå en lite längre promenad med Jackson, men det får bli här utanför idag. Jag känner mig alldeles skakig, det gör jag alltid när jag går och spänner för något. Jag är rädd för att jinxa nånting. Kan inte hjälpa det, vissa saker betyder mer än andra. Jag kan bara ta det en dag i taget och försöka att inte jaga upp mig själv

Bräckligt

När man har varit utan någon man älskar under en längre tid, hinner man bli en aning mer ödmjuk. Att inte kunna ringa när man vill prata om nåt som har hänt, eller bara för att man har haft en dålig dag, är väldigt jobbigt. En person man har haft nära sig och som sedan försvinner utan att man egentligen reder ut nånting, gör ont att handskas med. Om man sedan har tur och får tillbaka den personen så är man rädd för att förlora den igen. Får man en andra chans, så ska den chansen vara på 100 %. Man förtjänar att kunna visa att alla kan ändra sig, alla kan göra fel. Man är inte mer än människa. Det är mycket jag ångrar, många ord som sagts som jag skulle ge det mesta för att kunna ta tillbaka. Ord som har yttrats av ilska och frustration, inte sanning.

Får jag en ny chans så ska jag aldrig mer bete mig illa. Aldrig såra någon med flit, bara försöka vara den bästa personen jag kan och hoppas på att det räcker. För att inte få vara med någon man älskar är tufft. Väldigt tufft.

Jag ska visa att jag är någon folk kan förlita sig på, någon som alltid finns där. Jag kan bara hoppas och tro på att jag får den chansen.


Rosa ögonsminkning

 tisdag 11 augusti

Här kommer en rolig sminkning jag testade! Färgerna är från Make up store, mitt absoluta favoritmärke! Inte för dyrt och håller hela dagen med en "fixer" från samma märke.

Färgerna som jag till denna "Barbiesminkning" som jag kallar den,  har använt är:

"Muffin" ända upp till ögonbrynet
"Cheerleader" över ögonlocken och strax ovanför
"Pink metal" som skuggning i globen och under ögat
Till slut glittret "Rainbow" över och runt hela ögat

Till ögonbrynen har jag användt "Tri brow eyeshadow"

Mascaran är Loreal´s "Voluminous" (älskar den mascaran)

                                   

Som eyeliner har jag användt H&Ms egen och svart kajalpenna från Lancôme
Ska testa lite andra också så fort jag får en bättre kamera! Sitter ju nu med min iPhone som inte har många pixlar alls. Nån som vill skänka mig en digitalkamera? Ni får en gratis hårförlängning som tack


Saknad

tisdag 11 augusti

Bland alla personer jag på något sätt inte har kvar i mitt liv finns det speciellt en som jag saknar allra mest. Jag tänker ju som sagt inte skriva några namn, men om den personen läser detta av någon anledning så förstår den nog vem jag talar om.

Vi har känt varandra sedan vi var ungefär 16 år. Humor, fötterna på jorden med mycket bus och charm. Väldigt olika intressen, men på nåt sätt passade vi ändå ihop. För ett par år sedan sa vi upp bekantskapen. Vissa personer glömmer man inte. Du finns i mina tankar. Jag undrar ofta hur du mår, vad du gör. Tyvärr har du gjort väldigt klart att du inte vill ha med mig att göra. Det gör ont må du tro. Men jag kan inte tvinga dig att umgås med mig. Tycker dock att du av alla människor borde ha gett mig en chans till att visa att min sjukdom inte längre styr mig. Men du är väldigt hård och kall. Om du nån dag ändrar dig så finns jag här. Om inte annat så kan jag tipsa dig om en hyresvärd ;) Saknar och älskar dig.


Kritik för tidigare blogg-inlägg

 måndag 10 augusti

Det är flera personer som har skrivit till mig ang. inlägget jag gjorde om det så kallade tjejgänget igår. Folk är tydligen upprörda över det jag skrev. Mitt svar till dom är att om dom inte anser sig ha gjort något, så borde dom ju inte ta åt sig heller! Om vissa personer känner sig träffade så säger det en hel del tycker jag. Om man inte har gjort något fel så varför då tro att inlägget handlade om just den personen? Ja ja, trampade visst på en öm tå... Nu vet ni i alla fall hur jag har mått över all skit jag har fått från er. Intressant att dom brydde sig överhuvudtaget enligt min mening. Dom som blev ledsna över det jag skrev borde titta sig i spegeln och tänka på hur dom behandlade mig. Visst, det är många år sedan, men vissa saker glömmer man aldrig. Vill dock påpeka att det jag skrev naturligtvis inte gällde alla tjejerna. Men som sagt, ni vet vilka ni är. Har ni något mer att säga så föreslår jag att ni säger det till mig så kan vi tala om det i en lugn och trevlig ton.


Frulle med Oreos!

måndag 10 augusti

Idag tänkte jag vara hemskt onyttig och käka Oreo-kakor till frulle =) Tillsammans med kaffe och en cigg så är det en väldigt bra början på dagen! Lite senare tänkte jag lägga upp bilder och info om de olika mineral smink jag har fått hem prover på nu. Det ska bli kul att testa lite nytt smink! Är dock inte så säker på att just mineral-makeup är min grej, men det märker vi! Nu ska jag väcka vovven och gå ut med honom en sväng. Hörs senare!


Hello Kitty saker!

Jag har hittat en sida på nätet som säljer en massa coola Hello Kitty saker.
http://www.gadgetgirl.se
heter den och den tycker jag absolut att ni ska kolla in!

Dom här sakerna står högst på min önskelista!





brödrost 790 :-


 

iPhone skal 145 :-




Mysiga tofflor 295 :-




Dator 16 500 :-




Tvålpump 145 :-



Elektrisk fotvärmare med USB-kontakt 295 :-




Sänglampa 495 :-




Sovmask 75 :-


Det är inte bara Hello Kitty grejer, utan en massa andra fräna saker också för alla som är en aning prylfixerade. Här kommer i alla fall en lista på vad jag vill ha därifrån! Jag ska i alla fall idag gå in och beställa tofflorna och iPhone skalet =) Det kan ju behövas med tanke på hur jag har behandlat min iPhone hittills! Suck... Stackars min skärm! Nu ska jag göra lite thé med honung i, för jag har ont i halsen. Puss


Orättvisa!

söndag 9 augusti

Jag känner mig väldigt ofta orättvist behandlad. Det känns som om att när andra människor gör misstag blir dom genast förlåtna, men om jag gör nåt så blir jag totalt utstött och idiotförklarad för all framtid.  

För några år sedan umgicks jag med ett gäng tjejer, ca 15 st. Alla dom kände varandra sedan många år tillbaka och jag fick väl hänga med för att jag blev kompis med 2 av dom. Ett tjej-gäng som festade, åkte utomlands, shoppade, fikade och allt annat som tjejer i 18-20 års åldern gör mest. Även om jag var en aning överviktig ansågs jag nog ändå som en rätt kul tjej, busig och med mycket humor. Jag var inte hälften så poppis som dom andra, inte heller snygg eller eftertraktad. Men på nåt sätt fick jag ändå vara med på ett hörn.

Detta tjejgänget är något av det falskaste jag nånsin träffat. En tjej låg ständigt med nya killar, söp som en idiot och gjorde precis allt som hennes familj skulle ha sagt upp bekantskapen med henne om dom hade vetat. Olika killar varje helg, ibland till och med hemma hos hennes föräldrar när dom sov. En annan tjej strulade till det med en kompis pojkvän, en tjej låg med en annan tjejs sambo på fyllan flera gånger och några var otroligt slampiga och hade trekanter till höger och vänster. För att inte tala om allt skitsnack om varandra! Jag försökte alltid att hålla mig ganska neutral när detr gällde skvallret som gick. Men när det gällde supa och knulla så erkänner jag villigt att jag också gjorde sånt. Det står jag för. Även om jag inte skulle göra om det idag om jag fick det, så ångrar jag ändå ingenting. Det har varit erfarenheter i mitt liv, bra som dåliga.

Men en dag gick det ett rykte om att jag knarkade. Helt osant! Visserligen får jag nog skylla mig själv, för jag drog ett ganska dåligt skämt på fyllan om tjack. I en krets där de flesta tjejer har ett IQ som en fiskmås borde jag ha fattat att det skulle missförstås och förstoras upp 100 gånger. Helt plötsligt blev jag en paria och totalt utfryst. Rykten om att jag låg med en massa olika killar gjorde att jag helt plötsligt blev stans slampa. Dom som snackade mest var självklart just det tjejgäng som höll på exakt likadant! Enda skillnaden var att dom höll käft om sina äventyr, medans jag aldrig har förnekat nåt. Jag anser att om man gör något så ska man stå för det.

Men från att gå till att ha en massa kompisar runt omkring mig, gick jag till att vara ganska ensam med endast ett par riktiga vänner kvar. Orättvist! Jag gjorde inget som dom andra inte gjorde, men ändå fick jag all skit. Numera hälsar de flesta av dom inte ens på mig. Dom håller näsan högt i vädret och tror att dom är oerhört mycket bättre än vad jag är. Speciellt en tjej. Jag nämner inga namn, men hon vet precis vem hon är.

 Efter allt detta så föll jag allt djupare in i min depression. De vänner jag hade kvar skrämde jag bort med mina panikångest-attacker, ständigt gråtande och dåliga humör. En vän blev kvar från den tiden och hon stod vid min sida vad än andra sa. En riktig "bästis" som man hade när man var liten. Vi kollade på film, sov över hos varandra, festade, åkte utomlands ihop och hur mycket annat skoj som helst.

En dag blev hon ovän med en av sina äldsta vänner. Hon har än idag inte sagt vad som hände, men tydligen var det nog nåt rätt allvarligt, för dom förblev ovänner i ungefär 1 ½ år. Men helt plötsligt släpptes den tjejen in igen och det var som om ingenting hade hänt. Jag umgick också med den tjejen lite grann och tyckte bra om henne! Humor men ändå fötterna på jorden. Sedan strax efter det gick jag och min dåvarande pojkvän isär. Jag grät nonstop, var självdestruktiv och allmänt hysterisk. Jag kunde knappt ta mig ur sängen annat än för att gå på toaletten. Den ångesten jag kände då önskar jag inte min värsta ovän. Jag kunde inte sluta gråta. Jag tänkte på mitt ex varje sekund. Jag saknade honom något enormt.

 Sedan blev det värre när han blev ihop med en ny tjej. Jag trodde på fullt allvar att jag skulle dö av sorg. Att mitt hjärta skulle sluta slå. När man är så nere, är det väldigt svårt att tänka på nån annan än sig själv. Det är inget man gör med mening, varken kropp eller hjärna funkar som det ska. Tydligen ansåg min "bästis" att jag var egosistisk, självisk och en allmän f*tta. Hon började dra sig allt mer ifrån mig, men vägrade erkänna att jag hade gjort nånting. Hon kom med en massa tomma förklaringar som inte förklarade någonting.

Sakta men säkert repade jag mig efter mitt bryt med exet, men vid det laget hade min kompis gått vidare och börjat umgås intensivt med en annan tjej. Jag kände mig fruktansvärt utanför och förvirrad. På samma gång bröt jag med mina föräldrar, började i terapi och fick tillbaka mina ätstörningar. Inte undra på att det blev för mycket för mig! Jag svalde alla piller jag hade hemma och sköljde ner dom med en flaska vodka. Sedan vaknade jag nästa morgon och insåg vad jag höll på med. Jag såg till att få hjälp och steg för steg mådde jag lite bättre. Men min "bästis" höll fortfarande avståndet. Det tog ungefär 8-9 månader innan hon äntligen klämde fram vad det var. Jag anser inte att jag gjorde något fel mot henne, jag var tvungen att koncentrera mig på mig själv, att orka leva. Detta straffas jag för varje dag. Tydligen är det så att psykiska sjukdomar inte är lika allvarliga som fysiska. Så är det alltid. Folk kan helt enkelt inte förstå. Missförstå mig inte nu, jag har fullt medlidande för dom med fysiska sjukdomar och önskar verkligen att jag kunde ha gjort nåt för att folk ska må bra och vara lyckliga. Jag avskyr att se mina vänner må dåligt! Men jag trodde att jag gjorde så gott jag kunde. Tydligen gjorde jag inte det. Nu är jag avskydd av alla för att jag inte brydde mig tillräckligt. Folk som jag inte har gjort ett skit är sura på mig. Jag förstår ingenting. Varför blir alla andra förlåtna utom jag?

Kom nu ihåg när ni läser detta om min kompis att det är mina KÄNSLOR, inte FAKTA! En känsla kan aldrig vara fel, eftersom man inte kan hjälpa hur man känner. Jag bloggar för att få ur mig allt det som ligger och gnager mig, inte för att peka finger år någon. Men jag har ingen att prata med, därför ventilerar jag här. Vill ni inte så behöver ni inte läsa heller. Jag saknar min vän oerhört, men hon är inte intresserad av att reda upp nånting och jag orkar inte bli straffad längre. Åter igen står jag ensam. Mina vänner umgås med varandra och jag glöms bort. Jag vill inte hamna i en svacka igen... Förlåt

Hårförlängning på mig =)

onsdag 5 augusti

Nu har jag långt hår igen. Jag övertalade Daniel att hjälpa mig att sätta i hår på mig, hehe. Han var riktigt duktig på det måste jag säga! Enda problemet är att allt hår inte är i samma färg, så det blir till att gå ner till Hemköp och köpa svart hårfärg. Efter mycket om och men och många många olika hårfärger så har jag till slut bestämt mig för att vara mörkhårig igen. Har ju trots allt varit det så länge, och det är det jag känner mig mest bekväm med. Jag ska ta lite kort och lägga upp sen, så ni får se hur det blev. Nu ska jag fundera på vad det blir till middag. Hörs senare. Hej!


Rökning och egen studio

Sitter och dricker lite kaffe och röker en cigarett. Jag har faktiskt funderat på att sluta röka, men om jag ska börja banta nu samtidigt så kanske det inte är världens bästa timing. Däremot ska jag skära ner! Daniel får hjälpa mig att gömma ciggen, och bara ge mig 8 cigg om dagen. Det måste ju funka? Så länge jag får min morgoncigg, efter mat och när jag har druckit kaffe så ska det nog ge sig. Men är jag extra sur (mer än vanligt alltså, hehe) så vet ni varför. Var lite goa mot mig så lovar jag att inte bita er!

Nu har jag laddat ner alla säsonger med "Frasier" också. Det ska bli kul att ha något att se på som inte tar slut så fort. Jag har redan sett "Alla älskar Raymond", "Vänner", "Sex and the City", "Gilmore Girls" fler gånger jag kan räkna. När man kan varenda replik av varje avsnitt så kanske man kan fundera på att börja i terapi igen, haha! Men som sagt, trygghet... Är redan inne på fjärde säsongen av "Frasier". Det går fort må jag säga. Men när (OM) jag nån gång får nåt att göra på dagarna så blir det betydligt mindre tv-tittande.

Så himla synd att jag inte kan vara på Jessicas studio längre... Det var nog det roligaste jag har gjort. Kul att träffa en massa folk, hjälpa till utan att ha allt för mycket ansvar. Helt perfekt! Och när jag väl håller mig sysselsatt, så äter jag även mindre. Nån där ute som har en praktikplats åt mig på nån tatueringsstudio eller liknande? Hade jag bara haft tillräckligt med pengar så hade jag öppnat egen studio. Det är ju också målet en vacker dag. En egen studio med tattoos, piercing, naglar, make up och hårförlängning. Jag har redan tänkt ut hur den ska se ut, vad den ska heta osv. Undrar om det kommer dröja många år innan den drömmen kan förverkligas?


Snyggaste tjejerna i världen!

 tisdag 4 augusti

Ok här kommer en hyllning till dom absolut snyggaste tjejerna i världen! Det är min högsta önskan att se ut som dom. Vissa med klassisk skönhet, andra med sensuell utstrålning och utvikskroppar. Ja, jag vet att jag pratar mycket om ytlighet och att jag avskyr det, men tyvärr får jag nog lov att erkänna en viss dubbelmoral hos mig.

1.       Sharon Stone

2.       Jamie Presely

3.       Angelina Jolie

4.       Megan Fox

                     
           
                                           
 

 Så jävla snygga! Undrar vad dom äter och hur dom tränar för att se ut så! Säkerligen hårt arbete, det är jag säker på. Men dom har ju också en sjuhelsikes motivation till att orka hålla upp ett sådant utseende. Hade jag kunnat leva på mitt utseende så hade jag med glädje gett upp all den mat jag trycker i mig varja dag!


Ätstörningar och störda tankar

Måndag 3 Augusti - 09

Idag har varit en sådan där supertråkig och deppig dag. Och ni som känner mig vet vad jag menar när jag säger deppig. Ni vet, inget känns riktigt rätt men man kan inte sätta fingret på vad det är. Fast ska jag vara helt ärlig, så beror det till största delen på att jag är fet. Så många gånger jag har önskat mig att bli sjuk i kanske 1-2 månader och gå ner en massa massa i vikt. Ingen allvarlig sjukdom, bara såpass att jag blir väldigt smal. Det har till och med gått så långt vissa gånger att jag nästan, bara nästan, har önskat mig att få anorexia. Ja, jag vet att det är en hemsk tanke! Jag vet att det är en mycket allvarlig sjukdom som förstör många liv, inte minst familjen för den drabbade. Men då kanske ni förstår hur gärna jag vill bli smal. Hur sjukt mitt tankesätt är.

 Egentligen är det kanske inte någon mening med att skriva om det, för jag vet att ingen förstår. En massa meningslösa tomma ord om att jag är fin som jag är, att jag inte ska bry mig om vad andra människor säger bla bla bla... Bara var tysta istället, förödmjuka mig inte genom att säga nåt bara för att vara snälla eller för att ni tycker synd om mig... Jag är vuxen, jag tål sanningen... Men bara när jag ber om den! Inga onödiga kommentarer tack!   

Ok, nu har jag klagat klart om det för idag. Snart dags att gå upp och lägga sig. Sova bort några tråkiga timmar av denna helvetes sommaren. Tjo...


Varför måste folk vara elaka utan anledning?

Söndag 2 Augusti - 09

Ibland blir jag väldigt trött på människor. Varför är man elak utan orsak? Varför vill man göra någon ledsen? Det skrämde mig måste jag säga, det var många många år sedan jag reagerade så. Det mesta är ju under kontroll nu, men mina matproblem verkar bara bli värre. Ingen tycks ju ta mig på allvar heller, så åter igen finner jag mig i en situation där jag måste skrika högt för att nån ska lyssna. Fast denna gången handlar det ju inte om psykisk ohälsa. Inte direkt varje fall. Men ätstörningar i kombination med stormiga relationer som kulminerar på samma kväll är väldigt mycket att ta in. Att ständigt bli straffad för något, vad det än må vara är ansträngande. Vissa som har ätstörningar straffar sig själva genom att inte äta, eftersom dom känner att det ger dom någon sorts form av kontroll i ett annars rörigt liv. Jag straffar mig själv genom att äta ännu mer. Det är ju det som jag mår sämst av, det här med vikten. Men däremot gör jag inte för att behålla nån kontroll av något slag. Undrar varför?


Ja du...

torsdag 27 augusti

Vi har fått lära oss i DBTn att man måste acceptera saker man inte kan ändra på. Att man inte kan ändra på nån annan, bara sig själv. Men om hjärtat VÄGRAR ge upp då? Om saknaden efter någon är för stor? Jag kan helt enkelt inte få in i huvudet att en relation har gått förlorad. Det får helt enkelt inte vara så! Saknaden blir alldeles för stor för att min hjärna ska kunna processa den. Sen att jag är så in i helvete envis hjälper kanske inte heller. Jag kan inte få in i skallen att jag inte kan bli förlåten för nåt jag har gjort, att det aldrig kommer att glömmas. Alltså sitter jag ibland och fån-stirrar på telefonen i hopp om att det ska komma ett meddelande. Nåt som säger att jag är saknad. Nått tecken på att jag är önskad nånstans. Undrar hur länge jag orkar hålla ut? Innan min hjärna stänger av helt? Mitt hjärta kommer aldrig att göra det varje fall, det är det enda jag vet med all säkerhet. Jag saknar dig, jag älskar dig.


Ännu en tråkig händelselös dag

Tisdag 28 Juli - 09

Jag förstår inte vad man betalar tv-license för egentligen när det bara går repriser av flera år gamla serier hela tiden! Tror dom som äger kanalerna att vi tycker det är kul att se Knightrider, Smallville, Xena och alla andra skitprogram om och om och om igen? Jag menar, ETT avsnitt med David Hasselhoff är mer än tillräckligt för att man vilja spy! Sedan tvingas man se hans muppiga fejja så fort man sätter på tvn! Man hinner inte ens byta kanal för fasen! SUCK! Tacka

vet jag mina älskade filmer och tv-serier jag har på dvd och datorn! Serier som "Vänner", Sex and the City", "Frasier" är underbart att kolla på gång på gång på gång utan att jag tröttnar. Alla undrar hur jag orkar, men det är väldigt skönt att titta på nåt som jag har sett flera gånger innan. Hur knepigt det än låter, så ger det mig en viss sorts trygghet. Skönt att höra bekanta röster runt omkring en.

Japp, så får det bli... Tills jag har gått ner till den vikt jag vill så stannar jag inne och gömmer mig. Viktväktarna och ut med Jackson bara, men annars indoors med lilla mig!

                                          


Tankar om min depression

Måndag 27 Juli - 09

Jag har tänkt en hel del den sista tiden, funderat på hur mycket av allt som hänt är mitt eget fel, eller pga hur jag har mått psykiskt.

Många personer i mitt liv har försvunnit på ett eller ett annat sätt. Vissa har jag sagt upp bekantskapen med, andra med mig. Dessutom har det funnits en hel del knepiga rykten om mig, som i den här stan alltid blir uppförstorade ungefär tusen gånger. Det värsta är att folk tycks aldrig glömma eller förlåta. I alla fall när det gäller mig. Andra personer verkar kunna göra det mesta, och blir ändå förlåta. Varför har då folk så svårt att glömma saker jag gjort eller sagt? Oftast ångrar jag mig eller så har jag inte menat det så som folk har tagit det. Jag är ingen dålig människa, bara någon som har varit sjuk i många år och som inte har vetat hur jag ska hantera olika situationer. 

Jag har alltid haft stormiga relationer till andra människor, främst då till mina kompisar. Super-bästisar ena dagen, ovänner nästa dag. 
Populär ena stunden, mobbad i nästa. Inte hjälpte det att jag började tröstäta i sexan och gick upp ganska mycket i vikt. Visserligen har jag alltid haft vänner, men det har alltid mer eller mindre känts som om jag var ett andra hands val. Någon man blev trött på efter ett tag. Nu i efterhand förstår jag att det inte kan ha varit lätt att vara kompis med någon som skiftar i humör och är osäker hela tiden. Osäker men med skinn på näsan. Ingen rolig kombination alls när man är liten, och inte heller som vuxen. 

De flesta av mina barndomskompisar umgås fortfarande med varandra, likaså de som träffades i högstadiet eller gymnasiet. Det tycks bara vara jag som inte har det så. De kompisar jag har nu är inte många och jag låter dom heller inte komma mig speciellt nära. Antar att jag försöker skydda mig från att bli sårad och lämnad igen.

Jag har lärt mig genom åren att man egentligen bara har sig själv att förlita sig på i slutändan. Tyvärr blir man ganska cynisk efter att ha blivit illa behandlad utav de flesta myndigheter och sjukvård. Ingen tror en när man säger att man mår dåligt i själen, det är ju inget som syns
utanpå och heller inte något som kan fixas med penicillin.

Men tro mig när jag säger att jag väldigt sällan menar nåt illa. Det sista jag vill är att såra folk. Jag vill bara själv inte bli sårad igen. Kanske har jag även ärvt en hel del av pappa. Lite inåtvänd, kall emellanåt och extremt envis med ett inslag av en "jag-vet-bäst"attityd.

Det jag egentligen ville säga innan jag kom av mig och började babbla om andra saker, är att jag saknar mina gamla vänner och jag önskar innerligt att jag hade kunnat behålla dem. Att dom kunde förlåta mig för all skit jag har utsatt dom genom åren. Det värsta jag vet är ju att vara ensam och som det är nu så har jag inte många vänner kvar.

Nu vill jag vara klar med att jag inte längre lider av detta så som jag gjorde för några år sedan. Som jag skrev innan, så klarar jag mig ypperligt själv. Ångest och depression kommer visserligen alltid att ligga latent hos mig, men för tillfället mår jag bra (peppar peppar, ta i trä!). Önskar bara ibland att jag kunde ha normala relationer till andra människor.Jag hade gärna velat gå ett år till i DBT, men två år på raken är max. Så är det! Sen antas man vara frisk och klar att möta världen. Men så länge jag bor kvar i den här staden och omges av samma ytliga och skvallrande dömande människor, så vet jag inte om jag kommer bli så värst tillfreds med mig själv. Speciellt så länge ätstörningarna finns kvar. Nog tjatat om detta för den här gången. Förlåt till er alla varje fall, jag kommer alltid att älska er.


Kraschad iPhone skärm

Torsdag 16 Juli - 09

Idag går det inte i många knop kan jag lova! Jag var ju hos Mari igår och det blev en aning senare än planerat. Tror jag var hemma först vid 4-tiden. Sen vaknade jag runt 7 och kunde inte somna om, så det var bara att gå upp. Om inte annat så för att gå ut med lillen.

Klantig som jag är så tappade jag självklart min iPhone i gatan igår, så hela den förbannade skärmen sprack. Den ser nu ut så som en buss-kurs ruta ser ut efter att någon har kastat en stor sten på den. Jättekul, nu blir det 500 kr extra i utgift denna månaden bara för att byta ut skiten! Suck, onödigt! Men det är ju bara så himla typiskt mig! 



Som tur är så funkar i alla fall touch-screenen på den, så jag kan fortfarande använda den! Jag kan lova att jag hade varit irriterad annars!

Mina ögonlock är väldigt tunga just nu, det ska bli väldigt skönt att lägga sig och sova om en stund! Och så har jag lilleplutten jämte mitt huvud, myspys om natten minsann =) Nu ska jag göra några mackor. Natti på er!


Chokladpudding!

Tisdag 14 Juli - 09

Hej! Just nu sitter jag och väntar på att en chokladpudding ska stelna i kylen. Självklart blir det vispad grädde till! Mums! Lill-plutten fick slicka av visparna, så nu sitter han här jämte mig och har grädde på hela nosen! Hehe, hur söt som helst.

Det har väl inte hänt då mycket idag, var och åt lunch med Emily och var en sväng på Knalleland, men förutom det så har jag bara tagit det lugnt idag. Försökte sova middag några timmar, men det var äckligt varmt uppe i sovrummet så jag fick ge upp efter en stund. Grinig som fasen var jag sen, men det hoppas jag att chokladpuddingen ska råda bot på.

Mitt projekt för imorgon är att fixa i ordning allt löshår jag har hemma som ligger i en enda stor röra i byrålådorna. Egentligen borde jag ha bättre ordning på alla saker hemma, men det är nog en viss gen i min kropp som älskar att stöka ner!

Nu ska jag ta ut puddingen ur kylen och sätta mig och kolla på "Perfect Stranger". Hej!



RSS 2.0